Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

IZPIT ZA VODITELJA ČOLNA - CELINSKE VODE

 

Prijavo za pristop k izpitu za voditelja čolna po celinskih vodahprilogami vloži na Upravi.

  

Izpitni program obsega preverjanje znanja iz naslednjih predmetov: pravila o plovbi po celinskih vodah, drugi predpisi o plovbi po celinskih vodah, osnove navigacije, osnove motoroznanstva in mornarska dela in veščine.

  

Opravljanje tečaja za pristop k izpitu ni obvezno.

 

Za pomoč pri učenju so kandidatom na voljo tudi primeri izpitnih vprašanj.

  

Prijava za pristop k izpitu za voditelja čolna po celinskih vodah

 

Informativni izpitni roki

 

Potek izpita in postopek prijave in izvedbe izpita ter opravljanje popravnega izpita je smiselno enak kot pri opravljanju izpita za voditelja čolna po morju.

 

V kolikor se kandidat hkrati prijavi na oba izpita: izpit za voditelja čolna za plovbo po morju in izpit voditelja čolna za plovbo po celinskih vodah mora na Upravo posredovati obe prijavi za pristop k izpitu (prijavo za voditelja čolna – morje in prijavo za pristop k izpitu voditelja čolna po celinskih vodah) ter osebno fotografijo. Kandidat mora poravnati upravno takso v skupni vrednosti 37,60 EUR, in sicer za prijavo za voditelja čolna – morje po tar. št. 1 in 28/8 v višini 19,50 EUR ter za prijavo za pristop k izpitu voditelja čolna po celinskih vodah po tar št. 1 in 29/9 v višini 18,10 EUR. V tem primeru je pristojbina za pristop k obema izpitoma skupaj 40,00 EUR. Če kandidat opravi oba izpita, mu Uprava izda potrdilo o usposobljenosti za voditelja čolna, ki velja za plovbo po morju in plovbo po celinskih vodah. 

V kolikor ima kandidat že opravljen izpit za voditelja čolna za plovbo po morju, se šteje, da je opravil izpit za voditelja čolna za plovbo po celinskih vodah, če uspešno opravi izpit iz naslednjih predmetov: pravila o plovbi po celinskih vodah in drugi predpisi o plovbi po celinskih vodah. V tem primeru mora na Upravo dostaviti izpolnjeno prijavo za pristop k izpitu za voditelja čolna po celinskih vodah in navesti, da ima že opravljen izpit za voditelja čolna za plovbo po morju izdan v RS.  Poravnati mora upravno takso po tar. št. 29/9 v višini 18,10 EUR in pristojbino za pristop k posameznemu izpitu v višini 12,00 EUR, v skupni vrednosti 24,00 EUR. Če izpit opravi, mora na Upravo v najkrajšem možnem času, dostaviti veljavno potrdilo o usposobljenosti za voditelja čolna, ki mu je bilo izdano za plovbo po morju. Uprava mu nato izda novo potrdilo o usposobljenosti za voditelja čolna, ki mu velja za plovbo po morju in plovbo po celinskih vodah.